CHROMacademy: Učenje kromatografije na spletu

Objavljeno: 6. julij 2009

Kaj pomeni R? Kako se ga izboljša? Kaj pa kapacitivni faktor k’? Asimetrija vrha: kako se jo izračuna? Kako izboljašti učinkovitost ločitve pri HPLC? Nekaj vprašanj na katera lahko dobite odgovore na odlični zastonjski predstavitvi Kromatografskih parametrov na  CHROMacademy.

Obiščite stran in se malo poigrajte. Tako s premislekom, skupaj s sodelavci. Ali pa pripravite predavanje svojim kolegom v laboratoriju. Ja veliko je možnosti za učenje. Samo treba si je vzeti čas, kajne?

Odličen servis za začetnike in tudi tiste, ki že nakaj časa delate na HPLC – tekočinski kromatografiji visoke ločljivosti. Lepo, pregledno, grafično prikazano. Bomo tudi mi uporabili na seminarju HPLC: Praktičen pristop (HPLC seminar za začetnike), ki ga pripravljamo skupaj z Instrumentalijo in LabTimom 20. oktobra 2009.

Veliko takih servisov je na internetu. Delimo si jih. Tudi na tem blogu. Če imate kakšen dober predlog, ki bi ga radi delili z nami, ga kar pošljite na info@edusatis.si ali pa napišite v komentar.

Slika: CHROMacademy

Značke: ,

Komentirajte


Svetovanje 2.0


Mi svetujemo na dva načina: "v živo" pri stranki in s pomočjo internetnih sodelovalnih orodij (wiki, sodelovalni miselni vzorci).
Srečanje "v živo" je seveda vedno najboljša rešitev, vendar vedno ni mogoče.
S pomočjo enostavnega sodelovalnega orodja wiki, vam omogočimo, da sodelujemo na daljavo tudi po srečanju "v živo".
Več

Odpiramo prostor!


Odprti prostor je učinkovita, participativna moderacijska metoda za vodenje srečanj velike skupine ljudi, ki imajo skupen izziv. Imenujemo jo tudi "energija dobrega odmora za kavo".
Uporabljamo jo v situacijah, ko se skupina zelo različnih ljudi spoprime z zapleteno in morda tudi konfliktno temo.
Odprti prostor: nov projekt, nov izdelek/storitev, vizija, poslanstvo, iskanje novih rešitev, ...
Več

 Flickr fotografije