HPLC seminar: Visoka tehnologija analitske opreme na starodavnem gradu Mokrice

Objavljeno: 14. november 2009

LepotecAli gre skupaj visokotehnološka analitika kot je tekočinska kromatografija visoke ločljivosti (HPLC) in grad iz 15. stoletja? Ne? Seveda gre, če mednarodni seminar (udeleženci iz Slovenije in Hrvaške) organizirajo tri podjetja: Instrumentalia d.o.o., LabTim d.o.o. in moj Edusatis d.o.o..

Po dvournem bloku predavanj, kjer smo udeležencem predstavili glavna vodila pri reševanji in preprečavanju težav na HPLC, smo se lotili praktičnega dela (delo na “živih” HPLC in UPLC sistemih), ki smo ga končali pozno popoldne z delavnico Prinesi svoj problem po metodi Odprtega prostora (udeleženci prinesejo svoje resnične probleme iz laboratroija, ki jih v  diskusiji – trenerji in udeleženci – skupaj rešujemo).

V starodavnem in lepo obnovljenem zavetju starega gradu Mokrice so serviserji LabTima postavili dva “živa” sistema HPLC in UPLC, na katerih smo za trening optimizirali “navsenačineslaborazvito” HPLC metodo, “popravljali” UPLC (namerno pokvarjen sistem) in se poglabljali v “drobovje” HPLC sistema.

Vreme je bilo kar prelepo za seminar, pa smo si kljub temu vzeli čas za kratek sprehod po bližnji okolici. Seminar je lepo uspel, kar kažejo tudi odzivi udeležencev:

“Strokovno, veliko znanja in izkušenj, pristopnost predavateljev in odlična atmosfera!”

“Hvala, pridobljeno znanje mi bo zelo koristilo.”

“Zelo edukativna in koristna delavnica.”

“Bilo je super, se ponovno vidimo.”

“Šolanje je dobro organizirano z dobro izbranimi temami.”

Kratka foto reportaža s seminarja in okolice gradu.

Značke:

Komentirajte


Svetovanje 2.0


Mi svetujemo na dva načina: "v živo" pri stranki in s pomočjo internetnih sodelovalnih orodij (wiki, sodelovalni miselni vzorci).
Srečanje "v živo" je seveda vedno najboljša rešitev, vendar vedno ni mogoče.
S pomočjo enostavnega sodelovalnega orodja wiki, vam omogočimo, da sodelujemo na daljavo tudi po srečanju "v živo".
Več

Odpiramo prostor!


Odprti prostor je učinkovita, participativna moderacijska metoda za vodenje srečanj velike skupine ljudi, ki imajo skupen izziv. Imenujemo jo tudi "energija dobrega odmora za kavo".
Uporabljamo jo v situacijah, ko se skupina zelo različnih ljudi spoprime z zapleteno in morda tudi konfliktno temo.
Odprti prostor: nov projekt, nov izdelek/storitev, vizija, poslanstvo, iskanje novih rešitev, ...
Več

 Flickr fotografije