M&Q konferenca: POPREPROSTITI kompleksne načine dela!

Objavljeno: 20. maj 2015

V organizaciji podjetja Lotrič d.o.o. sem imel predavanje predavanje na temo učinkovitosti laboratorija.

Predstavitev predavanja: “Vsak laboratorij, pravzaprav vsako delovno okolje, ima svojo zgodovino. Pred nami so bili ljudje, ki so sodelovali v procesu postavljanja načina dela. Za to smo jim seveda lahko hvaležni. Z marsičem se nam sedaj zato ni treba ukvarjati.

Način dela, ki so ga – verjamemo – uvedli po svojih najboljših močeh naši predniki, je bil posledica takratnih pogojev dela, takratne opreme, reguliranosti okolja, njihovega takratnega znanja, tudi časa, ki so ga imeli na razpolago, … Skozi čas so se procesi v laboratoriju še spreminjali, največkrat se je kaj dodajalo. S povečevanjem zahtev sistemov vodenja kakovosti smo si prav pogosto nakopali veliko birokratskih ovir. Včasih se je kaj uvedlo tako na hitro, brez poglobljenega razmisleka.

Tako se je v vsakem laboratoriju nabralo precej dela, ki nam ga morda ob drugačnih razpletih v zgodovini, morda z drugačnim vodenjem, ne bi bilo treba opravljati. Skratka, v vsakem laboratoriju se najde veliko odvečnega. Največkrat se tega niti ne zavedamo. Kako to odstraniti, kako popreprostiti delo v laboratoriju, kako narediti delo v laboratoriju bolj učinkovito, bolj uspešno?”

Menim, da smo okolja laboratorijev (in tudi druga okolja) preobložili z odvečnim, predvsem odvečno birokracijo in kompliciranimi postopki dela. Na konferenci sem govoril o tem, da je zato treba:

A) POPREPROSTITI kompleksne načine dela:

1. ŽELETI SI bolj preproste načine dela: vodstvo in po hierarhiji navzdol

2. ODLOČITI SE za iskanje “bolj preprostih” načinov dela: PREPROSTOST definirati za konkurenčno VREDNOTO in ji takoj nameniti čas za “iskanje bolj preprostih rešitev” v varnem prostoru.

3. DELATI ‘NA SISTEMU’ in ne samo ‘V SISTEMU’: “prepucati” vse delovne procese in odstraniti odvečno in uveljaviti bolj preproste načine dela (redno + timsko)

B) PREPREČEVATI pretirano kompleksnost

1. PREPROSTOST definirati za konkurenčno VREDNOTO, kar vodi v ISKANJE bolj preprostih rešitev, postane del PRESOJANJA delovnih procesov in počasi preide v NAVADO.

2. Določiti OSEBO ZA PREPROSTOST, ki mora biti izkušen človek, ki pozna VSEBINO procesov in mu dati nalogo PREGLEDOVALCA vsakega procesa/dokumenta “skozi očala” preprostosti – skozi očala preprečevanja pretirane kompleksnosti.

Kliknite na puščico in si poglejte celotno predstavitev

Foto: Spletno mesto M&Q konference

Značke: , ,

Komentirajte


Svetovanje 2.0


Mi svetujemo na dva načina: "v živo" pri stranki in s pomočjo internetnih sodelovalnih orodij (wiki, sodelovalni miselni vzorci).
Srečanje "v živo" je seveda vedno najboljša rešitev, vendar vedno ni mogoče.
S pomočjo enostavnega sodelovalnega orodja wiki, vam omogočimo, da sodelujemo na daljavo tudi po srečanju "v živo".
Več

Odpiramo prostor!


Odprti prostor je učinkovita, participativna moderacijska metoda za vodenje srečanj velike skupine ljudi, ki imajo skupen izziv. Imenujemo jo tudi "energija dobrega odmora za kavo".
Uporabljamo jo v situacijah, ko se skupina zelo različnih ljudi spoprime z zapleteno in morda tudi konfliktno temo.
Odprti prostor: nov projekt, nov izdelek/storitev, vizija, poslanstvo, iskanje novih rešitev, ...
Več

 Flickr fotografije