Sodelovalna orodja mora spodbuditi kriza

Objavljeno: 10. junij 2009

crisis-small

Tole sem prebral na InformationWeek Government Blog v članku “Culture, Not Tech, Is Barrier To Enterprise 2.0 : “Enterprise 2.0 tools are becoming more popular in government agencies as they face increased pressure to do more with less — work more efficiently and cut costs in a tight economy. Enterprise 2.0, which relies on tools that are open source or inexpensive, can help expedite those goals.”

Ne morem se bolj strinjati. Vladne agencije v ZDA, se tudi soočajo s krizo in morajo narediti več z manj sredstvi, zato bolj intenzivno vpeljujejo sodelovalna orodja Podjetja 2.0 (wiki, mikrobloganje, blogi, socialne mreže, …) v svoje delo. Enako bi lahko gotovo rekli tudi za podjetja v ZDA. V krizi se lotevajo inovativnih sodelovalnih rešitev.

Kriza pri nas pa očitno še ni dovolj velika. Odpuščanja delavcev se sicer vrstijo in zmanjševanje stroškov je na dnevnem redu. Vse to nas pa ne spodbudi k razmišljanju o iskanju priložnosti in rešitev v sodelovanju. Zdi se, da gre pri nas vse “na prvo žogo” – zmanjševanje stroškov, ni pa še iskanja inovativnih rešitev. Seveda si ne delam utvar, da bodo podjetja, ki so do “grla v vodi”, sedaj nenadoma strašno inovativna (četudi jim ne bi škodoval razmislek o inovativnih rešitvah). Več bi pričakoval od podjetij, ki jim gre še dobro – tudi taka so.

Ni pa za obupati. Glede na to, da se že nekaj časa ukvarjamo z vpeljevanjem wikija v poslovanje podjetja, pa je vseeno opaziti nekatere premike. Več je zanimanja v malih in srednjih podjetjih, četudi je to zanimanje  tipajoče, s strahom pred novim in ne dovolj pogumno (po moji oceni seveda!). Vendar, ko bo in če bo (upam, seveda da ne!) kriza zajela tudi sedaj uspešna podjetja, bo tudi za ta prepozno.

Torej: tehnologija je tu, je večinoma poceni, manjka nam poguma, da premagamo strah pred novim in manjka nam kulture sodelovanja v podjetju. Dobra novica pa je: se premika!

Foto: Ilker, SXC

Značke: ,

Komentirajte


Svetovanje 2.0


Mi svetujemo na dva načina: "v živo" pri stranki in s pomočjo internetnih sodelovalnih orodij (wiki, sodelovalni miselni vzorci).
Srečanje "v živo" je seveda vedno najboljša rešitev, vendar vedno ni mogoče.
S pomočjo enostavnega sodelovalnega orodja wiki, vam omogočimo, da sodelujemo na daljavo tudi po srečanju "v živo".
Več

Odpiramo prostor!


Odprti prostor je učinkovita, participativna moderacijska metoda za vodenje srečanj velike skupine ljudi, ki imajo skupen izziv. Imenujemo jo tudi "energija dobrega odmora za kavo".
Uporabljamo jo v situacijah, ko se skupina zelo različnih ljudi spoprime z zapleteno in morda tudi konfliktno temo.
Odprti prostor: nov projekt, nov izdelek/storitev, vizija, poslanstvo, iskanje novih rešitev, ...
Več

 Flickr fotografije