Uresničene sanje: Postavljati sistem kakovosti “od nule”

Objavljeno: 17. avgust 2010

Velik izziv mi je sodelovati z malim laboratorijem ChemiLab. V njem dela mlad zagnan tim, z veliko izkušnjami iz analitskih laboratorijev velike farmacevtske družbe. Saj ni skrivnost, če povem, da so to bivši kolegi iz LEKa.

V tem analitskem laboratoriju sodelujem kot svetovalec za postavitev sistema kakovosti. Prvič v svetovalni karieri se mi je zgodilo to, kar sem si že od nekdaj želel in sanjal: da bi postavljal sistem kakovosti na novo. “Od nule” kot pravijo. Ko ga lahko postaviš kot kreator in ne popravljalec. Ko poveš kako naj bo in tako potem je. Seveda z upoštevanjem zahtevnih standardov vodenja kakovosti, a logično, stvarno, nebirokratsko, brez zgodovinske navlake, ki se ji v velikem podjetju z dolgo zgodovino nikakor ne moreš izogniti. Potruditi se, da resnično deluje. Učinkovito in brez nepotrebne papirnate navlake – brez papirjev, ki so samo zato da so. To je pravo veselje!

Mlademu timu želim, da se razvije v – kot sami pravijo – “sodoben, visokokakovosten in ekološko naravnan razvojni regionalni center za laboratorijske storitve in meritve”.

Značke: , , , , , ,

Komentirajte


Svetovanje 2.0


Mi svetujemo na dva načina: "v živo" pri stranki in s pomočjo internetnih sodelovalnih orodij (wiki, sodelovalni miselni vzorci).
Srečanje "v živo" je seveda vedno najboljša rešitev, vendar vedno ni mogoče.
S pomočjo enostavnega sodelovalnega orodja wiki, vam omogočimo, da sodelujemo na daljavo tudi po srečanju "v živo".
Več

Odpiramo prostor!


Odprti prostor je učinkovita, participativna moderacijska metoda za vodenje srečanj velike skupine ljudi, ki imajo skupen izziv. Imenujemo jo tudi "energija dobrega odmora za kavo".
Uporabljamo jo v situacijah, ko se skupina zelo različnih ljudi spoprime z zapleteno in morda tudi konfliktno temo.
Odprti prostor: nov projekt, nov izdelek/storitev, vizija, poslanstvo, iskanje novih rešitev, ...
Več

 Flickr fotografije