Šest sigma v Sloveniji

Objavljeno: 21. maj 2008

Tudi Slovenija se je prebudila.

25. maja 2007 je 13 zanesenjakov ustanovilo društvo, ki smo ga zaradi naše toge zakonodaje morali poimenovati na dolgo in široko “Društvo za izmenjavo dobrih praks 6-sigma”.

V letošnjem letu smo se odločili obeležiti prvo obletnico delovanja in pripravili prvo takšno konferenco ali bolje Workshop 6S, ki se bo odvijala v petek, 23. 5. 2008 na Strojni fakulteti v Mariboru.

Verjamemo, da bo vsaj zanimivo, pričakujemo veliko zanimanja in predvsem veliko debate. Nekaj podjetij se že kar aktivno ukvarja s to novo metodologijo, ki so jo razvili v Motoroli in se je prijela tudi v drugih boljših svetovnih podjetjih.

V Sloveniji se je s to metodologijo spoprijelo tudi naše podjetje Gorenje, ki bo na konferenci predstavilo svoje izkušnje in kar veliko pridobljenega znanja. Vabljeni na konferenco in vabljeni na spletno stran našega društva www.6-sigma.info.

Upam, da se vidimo, izmenjamo mnenja, izkušnje, dvome, utopije…

Podrobnosti in prijavnico lahko najdete na naslednji povezavi: www.6-sigma.info/drustvo/prijava

Indira Flis

Značke:

Komentirajte


Svetovanje 2.0


Mi svetujemo na dva načina: "v živo" pri stranki in s pomočjo internetnih sodelovalnih orodij (wiki, sodelovalni miselni vzorci).
Srečanje "v živo" je seveda vedno najboljša rešitev, vendar vedno ni mogoče.
S pomočjo enostavnega sodelovalnega orodja wiki, vam omogočimo, da sodelujemo na daljavo tudi po srečanju "v živo".
Več

Odpiramo prostor!


Odprti prostor je učinkovita, participativna moderacijska metoda za vodenje srečanj velike skupine ljudi, ki imajo skupen izziv. Imenujemo jo tudi "energija dobrega odmora za kavo".
Uporabljamo jo v situacijah, ko se skupina zelo različnih ljudi spoprime z zapleteno in morda tudi konfliktno temo.
Odprti prostor: nov projekt, nov izdelek/storitev, vizija, poslanstvo, iskanje novih rešitev, ...
Več

 Flickr fotografije